Handledarutbildning

Alla som ska övningsköra privat måste gå en handledarutbildning. Man måste inte gå tillsammas längre med sin elev / handledare, men vi tycker ändå att de både roligt och lärorikt om båda kan gå på samtidigt.
Läs mer Kontakta oss

Riskettan

Hos oss kan du gå kursen Riskutbildning del 1, också kallad Riskettan, som handlar om riskbeteende i trafiken.
Läs mer Kontakta oss

Personlig utveckling

Få personlig coaching under körkortstiden, bli en säker och trygg person som kan förlita sig på egna kunskaper och köra tryggt, säkert och effektivt!
Läs mer Kontakta oss

Handledarutbildning

Alla som ska övningsköra privat måste gå en handledarutbildning. Man måste inte gå tillsammas längre med sin elev / handledare, men vi tycker ändå att de både roligt och lärorikt om båda kan gå på samtidigt.
Läs mer Kontakta oss

Personlig utveckling

Få personlig coaching under körkortstiden, bli en säker och trygg person som kan förlita sig på egna kunskaper och köra tryggt, säkert och effektivt!
Läs mer Kontakta oss

Utbildningar

Innan du kan börja övningsköra eller avlägga förarproven måste du göra följande:
 

1. Ansöka om körkortstillstånd

Blanketten kan du ladda ned här. Du kan också beställa den genom transportstyrelsens kundtjänst 0771-81 81 81

2. Göra en synundersökning

Synundersökningen kan du göra hos en optiker, leg läkare eller leg trafikskola. Med dig ska du få ett intyg om synprövning.

3. Fylla i en hälsodeklaration

Blanketten för hälsodeklaration laddar du ner enligt punkt 1 ovan. I den ska du helt enkelt svara på några frågor om din hälsa.

4. Skicka in din ansökan och betala

Posta sedan din kompletta ansöka till transportstyrelsen. Du får svar från dem inom ca 1 vecka med ett inbetalningskort.

När Transportstyrelsen har beviljat dig körkortstillstånd så skickar de dig ett "Bevis om körkortstillstånd". När du har det i handen kan du börja din spännande resa mot eget körkort.

Det finns obligatoriska teoridelar i körkortsutbildningen. Du måste:

  • Klara Vägverkets teoriprov - du kan läsa själv hemma till provet eller gå teorikurs hos oss
  • Gå kursen Riskettan - den handlar om riskbeteende i trafiken och tar upp droger, stress och trötthet.

För dig som har dyslexi har vi speciellt undervisningsmaterial och dyslexikunniga lärare.

Du kan välja att övningsköra privat eller ta lektioner på trafikskolan. En kombination av båda tycker vi är det bästa. För att köra privat måste du och din privatlärare gå en handledarutbildning.

Hos oss kör du först en testlektion med din körlärare. Efter det tar ni fram din personliga körplan.

Det börjar med grunderna; att starta, växla, smygköra, backa osv. De första lektionerna kör vi i Aspuddens lugna trafik. När du blivit säkrare bygger vi på med svårare situationer för att till sist närma oss storstadstrafiken. Hela tiden coachar vi dig på ett positivt sätt och bygger din självsäkerhet i trafiken.

När du börjar bli redo gör vi ett slutprov inför uppkörningen.

Du måste ha fyllt 16 år för att få börja övningsköra.

Övningsköra privat

Om du har möjlighet att köra privat så är det en bra idé. Vi rekommenderar att du kombinerar övningskörning privat med körlektioner på skolan.
Vi vill gärna ha ett samarbete med din privata handledare. Ni båda kan till exempel komma tillsammans till en körlektion så att handledaren får lyssna på hur vår trafiklärare undervisar och få tips och pedagogiska verktyg. Handledaren kan få hjälp att lära ut vissa utbildningsmoment som är särskilt viktiga som t ex växlingsteknik, bromsteknik och uppsiktssituationer. Vissa utbildningsmoment kan vara så ”kinkiga” att det bästa är att eleven först gör dessa på skolan och sedan tränar dem med sin handledare. En annan möjlighet är att handledaren övningskör med eleven och vår körlärare sitter med där bak och ger vissa råd till handledaren.

Om du enbart tänker övningsköra privat kan det ändå vara en god idé att ta några lektioner på skolan inför uppkörningen så att du får träna på besvärliga trafiksituationer och få en bedömning av om du är redo att köra upp.

Men innan du börjar övningsköra privat måste både du och den du ska köra med gå en handledarutbildning.

Teoriutbildningen

Teorikursen

1500 kr ingår huvudbok    (1200 kr utan bok)

Vill man ha STR - studiohäfte så kan man  köpa de separat

Bokning görs enklast på  telefon  08 - 194828.

Teorikursen är under utveckling, vi återkommer med mer information hösten 2018.

Det bästa sättet att få en bra grund i din teoriutbildning är att gå vår lärarledda teorikurs som är totalt ca 8  timmar uppdelat  fyra tillfällen på kvällstid. Här får du hela teorin noga och grundligt förklarad samtidigt som du kan ställa frågor och få svar, vi diskuterar och "bollar" tillsammans.

När du är redo måste du göra Vägverkets teoriprov.

Vi erbjuder individuella teorilektioner till elever som behöver läsa intensivt.

För dig som har dyslexi och önskar få arbeta med teorin i egen takt har vi specialanpassad utbildning.